Om coachprogrammet

Ett unikt och individuellt Coachprogram i 10 steg som stärker din självkänsla och ger dig svaren på frågorna “Vem är jag” och “Vad vill jag med mitt liv”

Vår erfarenhet = Din möjlighet

Det är vår starka övertygelse att vi alla kan leva det liv vi drömmer om och längtar efter. Det som hindrar oss är att vi har tappat kontakten med oss själva och slutat lyssna inåt.

Coachprogrammet är helt individuellt anpassat efter dig och din situation. Det gör att just DU får all uppmärksamhet. Självklart är alla våra möten konfidentiella.

Programmet består av en blandning av utbildning i personlig utveckling, konkreta övningar som hjälper dig att lära känna vem du är, vad du vill och vad du behöver i livet för att må bra och vara lycklig. Samt coachning, vilket betyder att du får konkreta övningar att jobba med mellan träffarna. Vi jobbar tillsammans med dig för att förverkliga de förändringar och nya reslutat du vill se i ditt liv.

Så här går det till – 10 steg mot bättre självkänsla

När du bestämt dig för 10 stegs programmet, träffas vi ca varannan vecka, under ca 5-6 månader. Då vi vet att förändring till ett bättre liv skapas över tid och att dina nya positiva insikter och vanor behöver ha sin tid för att bli en del av dig själv och din vardag.

Varje enskilt samtal är ca 60 minuter långt och innehåller 3 tydliga delar:

  • Uppföljning från förra träffen
  • Praktiska övningar och samtal om dagens tema
  • Hemövningar inför nästa gång

Du får en individuellt anpassad pärm som du samlar alla övningar och material i under programmets gång. Detta gör det enkelt för dig att ha materialet tillgängligt, vilket också gör det lättare att göra jobbet. Allt för att ditt arbete med en bättre självkänsla ska bli en spännande och utvecklande resa.

Vanliga frågor

Hur fungerar det rent praktiskt?

Coachprogrammet är ca 5-6 månader långt, för att förändring skapas över tid. Vi träffas 10 gånger i HelhetsHälsans lokal på Wallingatan 37, i Stockholm, eller i Uppsala.
Vi ses ungefär varannan vecka, i ett samtal som är ca 60 minuter långt. Däremellan har du även hemläxor och uppgifter att själv göra och reflektera över.

Vad jobbar vi med?

Coachprogrammet för bättre självkänsla, är byggt på vår erfarenhet av att jobba med klienters självkänsla och de steg som behövs för att skapa nya resultat i livet. Då detta inte är en utbildning utan individuella samtal, så anpassar vi även programmet till dig och dina behov.

Kan alla utveckla en bättre självkänsla?

Ja, absolut, det är vår starka övertygelse! Däremot har vi alla olika bakgrund och erfarenheter med oss i livet vilket påverkar oss och hur lång tid det tar att utveckla en bättre självkänsla. Men med 10 individuella samtal under 5 månader, kommer vi jobba fokuserat och intensivt med dig och det kommer ge resultat. När vi fokuserar på ett område i livet och tar hjälp, så händer det saker. Så fundera på vad du hittills gjort för att ta reda på vem du är och vad du vill med ditt liv? Är det inte dags att ta dig själv på allvar nu och börja en förändring?

Hur vet jag om jag fått en bättre självkänsla efter coachprogrammet?

Vid första träffen så får du svara på ett antal frågor, där du uppskattar din nuvarande situation, din syn på dig själv och ditt liv. Vid det tionde och sista samtalet svarar du än en gång på frågor och vi kan se vilka förändringar som skett bara under dessa 5 månader, som är starten på resten av ditt liv!

Tänk om jag kommer på att jag vill göra en massa förändringar i mitt liv, t ex säga upp mig från jobbet, skilja mig eller flytta? Jag vet inte om jag vill veta?

Om du har de tankarna redan nu, så betyder det egentligen att du redan vet att någonting behöver förändras.

Det du bestämmer dig för när du startar coachprogrammet är att ta reda på vem du är, vad du vill och behöver i ditt liv för att vara lycklig och må bra. Den kunskapen gör att du blir mer medveten om hur ditt liv och din situation ser ut.

Det ger dig möjligheten att göra medvetna val, som ligger i linje med den du är, vad du vill och det du behöver. Det är du som bestämmer vilka val och förändringar du vill genomföra i ditt liv.

En del som går coachprogrammet väljer att byta jobb eller bryta upp från en relation. Andra kommer på att de är på rätt jobb eller i rätt relation, men att de vill ändra sin roll på jobbet eller utveckla relationen med sin partner.

Vår erfarenhet är att när vi får kontakt med oss själva och det vi vill och behöver i vårt liv, är det lätt att skapa den förändring vi behöver.

Ska det verkligen vara nödvändigt att jobba med barndomen för att skapa en bättre självkänsla?

Vår erfarenhet är att vi behöver titta på barndomen för att se hur den påverkat oss, i syfte att lära känna oss själva och skapa en större medvetenhet om den vi är.

Det är ofta befriande, istället för att stoppa ner gamla minnen och känslor av rädsla för vad vi ska hitta. Så är det som med trollen ”när de kommer fram i solen, så försvinner dem”.

Samma sak när vi tittar på vår barndom, så lättar trycket och vi kan lämna det bakom oss och gå vidare.

Jag bor inte i Stockholm, kan ni coacha per telefon?

Nej, tyvärr fungerar inte det. Under våra möten jobbar vi med konkreta övningar vilket bygger på ett fysiskt möte och direkt kontakt. Dessa övningar som är basen i programmet, går inte att utföra via telefon.

Därför bygger programmet på möten i HelhetsHälsans lokal i Stockholm, eller i Uppsala.

 

Real Time Analytics