Ingela Hammar

Jag är uppvuxen i Stockholm och sedan 1994 bosatt i Uppsala. Jag kan blicka tillbaka på ett liv med erfarenheter av att vara storasyster till tre bröder, familjeliv med man och två barn och 33 år i SAS som flygvärdinna, flygpurser, gruppledare, instruktör i ledarskap och nödträning.

Under åren i SAS fick jag ofta höra att jag är en ödmjuk och empatisk lyssnare. Jag märkte att jag tycker om att stötta människor. Detta, att hjälpa mina medmänniskor att hitta sig själva och att stärka sin självkänsla, är vad jag vill arbeta med.

Så 2004 gick jag i frivillig förtida avtalspension och sadlade om till samtalsterapeut och coach.  Det som främst fått mig att växa är möten med människor.
Jag tycker mycket om att läsa böcker och att vara ute i naturen. Det är där jag hämtar min kraft.
Mitt tidigare arbete har präglats av ett högt tempo, där jag lärt mig och andra att hantera stress, skaffa överblick och fatta snabba, men ändå genomtänkta beslut. Jag har tränat mig själv och andra i att bevara lugnet inombords.

Som samtalsterapeut och coach har jag god nytta av all min tidigare erfarenhet. Det som främst får mig att växa är mötet med människor.

Sagt om Ingela

“Jag tänker ofta på allt jag fick med mig från Ingelas coaching. Den hjälper mig varje dag”.

“Jag har haft stor användning av att Ingela lärde mig hur jag ska angripa de problem jag stöter på”.

“Ingela ger mig positiv energi. Hon har ett sätt som gör det lätt att prata om mina utmaningar”.

“Ingela är trygg och stödjande. Hon får mig att se på min situation från flera håll. Hon får mig att utvecklas och att se möjligheter”.

“Ingela engagerar sig på ett varmt och trevligt sätt”.

“Ingela får mig att känna mig starkare”.

“Ingela har givit mig insikt i mitt eget betéende som går att applicera på hur och varför jag reagerar på ett visst sätt i olika situationer”.

Min erfarenhet

Jag har en lång och bred erfarenhet från SAS.

- Flygpurser med ansvar för säkerhet och service ombord på flygplan
- Gruppledare för kabinanställda på Stockholmsbasen
- Ledarskapsutbildare  för mellanchefer
- Nödträningsinstruktör –har utbildat och tränat piloter och kabinanställda i att hantera olika slags   nödsituationer samt deltagit i katastrofövningar med personal från ambulans och akutbilar, Räddningstjänst och Polisens insatsstyrka.

Utbildning

- SAS: Flygpurser, ledarskap, kommunikation, information, presentation, konflikt-, stress- och krishantering, alkohol och droger. Instruktörsutbildningar i nödträning och ledarskap.
- Lärarhögskolan i Stockholm: Näringslivsinriktad pedagogik för vuxna (20 p).
- Samtalsterapeut och coach i psykosyntes, diplomerad, 4 år på HumaNova.

ingela@coachprogrammet.se

0705-81 42 94